A apărut numărul 164 al revistei Mesagerul sfântului Anton

08 februarie 2021 | de

Dragi cititori, vă propunem spre lectură primul număr al revistei Mesagerul sfântului Anton pentru anul în curs. Veţi putea găsi articole ce acoperă diferite tematici, precum: harul şi speranţa, pacea, împăcarea fraternă, sfânta Maria în spiritualitatea franciscană, două recenzii ale unor cărți, despre Brexit, încrederea în educație, elemente din gândirea sfântului Ambroziu și a sfântului Francisc etc.

Nu putea fi trecută cu vederea trecerea în casa Tatălui ceresc a PS Florentin Crihălmeanu, episcop al eparhiei greco-catolice de Cluj-Gherla. Într-un elogiu, domnul Emil Boc subliniază cu claritate câteva trăsături ale înaltului ierarh. „Personalitate carismatică, cu atitudine şi privire de om blajin, născut din vechea stirpe a prelaţilor greco-catolici şcoliţi la academia naţională a Blajului, PS Florentin Crihălmeanu va rămâne un simbol şi un far călăuzitor al credinţei noastre din Ardeal. (…) Testamentul pe care ni l-a lăsat este hristic: dragostea de oameni, toleranţa, înţelegerea şi frăţietatea între cultele religioase recunoscute, precum şi un patriotism luminat în spiritul conlucrării spirituale.”

Despre interesul acordat celorlalți scrie părintele Damian Pătraşcu. El aprofundează mai multe motive pentru care ar trebui să ne pese de semenii noştri. Să ne pese pentru că suntem creaţi din acelaşi aluat. Să ne pese pentru că suntem răscumpărați de sângele preascump al Mântuitorului. Să ne pese de celălalt pentru că purtăm aceeaşi nostalgie după Creator. Să ne pese de celălalt pentru că lui Dumnezeu îi pasă de toţi!

Crize de tot felul nu sunt numai în zilele noastre. Ele au existat, în forme diferite, în toate timpurile. Făcând referire la sfântul Francisc din Assisi, părintele Adrian Baciu găseşte în pocăinţă un răspuns franciscan la orice tip de criză. „Domnul mi-a dat să încep să fac pocăinţă”, spunea Sărăcuţul din Assisi. Pocăinţa este răspunsul omului la glasul lui Dumnezeu, întoarcerea sa în braţele Tatălui. Pocăinţa a fost cea care i-a deschis ochii lui Francisc pentru a vedea frumuseţea de dincolo de limitele văzului uman. Astfel l-a descoperit şi l-a lăudat pe Dumnezeu. Cu siguranţă avem nevoie cu toţii de pocăinţă, de curăţarea inimii.

Cu încredere, vă lăsăm dumneavoastră plăcerea de a descoperi spusele celorlalte articole!

Continuă reînnoirea abonamentelor la revista Mesagerul sfântului Anton pe anul 2021. Costul abonamentului anual este de 25 de lei (20 de lei pentru cei care au abonament colectiv, prin parohii sau colaboratori la distribuirea revistei). Contravaloarea poate fi achitată prin mandat poştal pe adresa redacţiei: pr. Marcelin Amariei, str. Teiului, nr. 20, 611047 Roman, jud. Neamţ. De asemenea, puteţi face şi virament bancar (nu prin mandat poştal) în contul pe care îl găsiţi pe coperta revistei (pagina 2).

Suntem la dispoziţia dumneavoastră pentru orice fel de informaţii şi sugestii legate de revista Mesagerul sfântului Anton la numărul de telefon 0765.421416 sau, în scris, pe adresa redacţiei sau, prin intermediul internetului, pe adresele mesagerul@santantonio.org sau mesagerulantonian@gmail.com!

Vă dorim o lectură cu mult rod sufletesc!

Updated on 08 februarie 2021
LASĂ UN COMENTARIU