A apărut numărul ianuarie - februarie 2024 / 182º

04 februarie 2024 | de

Dragi cititori, vă solicităm atenția pentru o succintă prezentare a primului număr pe anul 2024 al revistei Mesagerul sfântului Anton. Tematicile abordate sunt foarte variate, cuprinzând aspecte multiple ale vieții: spiritualitate, cultură, viața socială, educație sau activitate caritativă. Nu lipsesc argumentele biblice sau cele legate de spiritualitatea sfântului Anton, patronul spiritual al acestei publicații. 

Se împlinesc deja doi ani de la începerea războiului din Ucraina. O imagine sugestivă a Sfântului Părinte, indicând drapelul Ucrainei, prezentă pe coperta revistei, dorește să evidențieze strigătul insistent al papei Francisc la găsirea căilor diplomatice de restabilire a păcii. Imaginea face referință la „Dilemele și speranțele Ucrainei”, argument despre care ne vorbește autorul Ștefan Nicole. Despre Ziua Mondială a Păcii și despre dorința de unitate între creștini și între toți oamenii de bunăvoință ne scrie pr. Daniel Fechetă, în editorial: „Să ne strângem, așadar, de mână, indiferent de culoarea ei, pentru ca împreună să strângem mâna lui Dumnezeu, care nu are o anumită culoare, dar care își asumă culoarea fiecărei persoane de pe acest pământ”, este îndemnul pe care ni-l adresează, pentru a putea recunoaște în aproapele nostru chipul și asemănarea lui Dumnezeu.

Angajarea în trăirea unei vieți spirituale autentice nu este nicidecum un lucru pe care să-l putem trata cu superficialitate, dar își are propriile dinamici și exigențe. Părintele Victor-Emilian Dumitrescu subliniază exigențele trăirii vieții spirituale în „Șantierul propriei convertiri”, care poate fi asemenea unui ghid ce să ne însoțească în timpul Postului Mare, timp caracterizat de identificarea obstacolelor în trăirea propriei credințe, pentru a ne putea lăsa transformați de harul convertirii.

Despre încercările Bisericii Greco-Catolice în timpul prigoanei comuniste ne scrie autorul Adrian Popescu în prezentarea cărții: Episcopii. Comportamente ecleziale în vremuri de prigoană comunistă, scrisă de Gelu Hossu, subliniind faptul că: „Autorul reușește o radiografiere a rezistenței greco-catolicilor din Transilvania, o evocare a celor care au refuzat trecerea la „Biserica-soră”, ortodoxă, după ce în decembrie 1948, Biserica Unită a fost scoasă în afara legii, iar slujitorii săi, în frunte cu episcopii, au fost urmăriți, șantajați prin familiile lor, torturați și încarcerați”. Suntem convinși că am reușit să vă stârnim interesul și că veți găsi captivante și celelalte articole prezente în revistă.       

Continuă reînnoirea abonamentelor la Mesagerul sfântului Anton pentru anul 2024. Aveţi şi posibilitatea de a oferi un „cadou de suflet” persoanelor dragi, făcându-le abonament la revistă.

Costul abonamentului pentru anul 2024 este de 30 de lei (25 de lei pentru cei care au abonament colectiv, prin parohii sau colaboratori la distribuirea revistei, cu cel puţin 10 abonamente). Contravaloarea poate fi achitată prin mandat poştal pe adresa redacţiei: pr. Marcelin Amariei, str. Teiului, nr. 20, 611047 Roman, jud. Neamţ. De asemenea, puteţi face şi virament bancar (nu prin mandat poştal) în contul pe care îl găsiţi pe coperta revistei (pagina 2) sau în talonul de reînnoire.

Suntem la dispoziţia dumneavoastră pentru orice fel de informaţii şi sugestii legate de revista Mesagerul sfântului Anton la numărul de telefon 0765.421416 sau, în scris, pe adresa redacţiei sau, prin intermediul internetului, pe adresele mesagerul@santantonio.org sau mesagerulantonian@gmail.com!

Lectură plăcută tuturor!

Updated on 04 februarie 2024
LASĂ UN COMENTARIU