A apărut numărul iulie-august 2021 al revistei Mesagerul sfântului Anton

22 august 2021 | de

Dragi cititori, în plin sezon estival şi în prezenţa vacanţei sau a concediului de care sperăm că vă bucuraţi, propunem interesului şi lecturii dumneavoastră numărul iulie-august 2021 al revistei Mesagerul sfântului Anton.

Ca de obicei, tematicile sunt diversificate: unele dintre mulţumirile trimise de cititorii noştri sfântului Anton cu ocazia sărbătorii sale de pe 13 iunie, muntele ca loc de întâlnire cu Dumnezeu în umilinţă, delegarea responsabilităţii, a întrebărilor şi a răspunsurilor, mărturia sfinţilor, alergia omului contemporan la porunca iubirii, personaje biblice, sfânta Clara şi spiritualitatea mariană, recenzii sau prezentări ale unor cărţi, biotehnologiile genetice, civilizaţie şi responsabilitate, modelul paideic, ascultarea în rugăciune, interacţiunea dintre mamă şi copil, restaurarea sufletului etc.

Întrebându-se despre influenţa creştinilor asupra societăţii contemporane, pr. Cristian Clopoţel prezintă figura Tabitei/Dorcas din Faptele Apostolilor. Dintre calităţile sale, sunt subliniate două: faptul că este „discipolă”, singura dată în Noul Testament când apare acest termen, şi faptul că „era plină de fapte bune”, materializare a primei calităţi. Miracolul învierii sale încurajează credincioşii că faptele bune nu sunt destinate să dispară. Semn că mărturia creştină nu va muri în lume.

Domnul Nicolae Prelipceanu întocmeşte o analiză a societăţii şi a comportamentului oamenilor la un an şi jumătate de la declanşarea oficială a pandemiei. De propriul comportament poate atârna soarta celorlalţi. Autorul nu condamnă alegerile nimănui privitoare, mai cu seamă, la vaccinuri, ci doar cheamă la o conştientizare a faptului că suntem legaţi unii de alţii, iar civilizaţia e pe un drum fără întoarcere.

Domnul Darie Croitoriu ne îndeamnă să folosim urechile de auzit ale rugăciunii. După cum spunea sfânta Tereza din Avila, un suflet care nu se roagă este ca un corp paralizat. Rugăciunea, în diversele ei forme, poate fi privită şi ca un instrument ce ne permite să auzim vocea lui Dumnezeu. El doreşte să se facă înţeles. Să ne familiarizăm, aşadar, cu vocea suavă a Păstorului!

Continuă reînnoirea abonamentelor la revista Mesagerul sfântului Anton pe anul 2021. Costul abonamentului anual este de 25 de lei (20 de lei pentru cei care au abonament colectiv, prin parohii sau colaboratori la distribuirea revistei). Contravaloarea poate fi achitată prin mandat poştal pe adresa redacţiei: pr. Marcelin Amariei, str. Teiului, nr. 20, 611047 Roman, jud. Neamţ. De asemenea, puteţi face şi virament bancar (nu prin mandat poştal) în contul pe care îl găsiţi pe coperta revistei (pagina 2).

Suntem la dispoziţia dumneavoastră pentru orice fel de informaţii şi sugestii legate de revista Mesagerul sfântului Anton la numărul de telefon 0765.421416 sau, în scris, pe adresa redacţiei sau, prin intermediul internetului, pe adresele mesagerul@santantonio.org sau mesagerulantonian@gmail.com!

Vară liniştită şi lectură folositoare şi relaxantă tuturor!

Updated on 22 august 2021
LASĂ UN COMENTARIU