A apărut numărul mai-iunie 2021 al revistei Mesagerul sfântului Anton

07 iunie 2021 | de

Dragi cititori, cu bucurie propunem interesului şi lecturii dumneavoastră numărul mai-iunie 2021 al revistei Mesagerul sfântului Anton. Veţi putea afla în paginile ei articole semnate de diferiţi autori, tratând tematici ca: virtutea umilinţei şi smerenia chipului, buna-cuviinţă, sensibilitatea, dreptatea apostolilor, sfântul Anton ca maestru de sfinţenie, spiritualitatea mariană la sfântul Bonaventura, aspecte din viaţa doctorului preot Martin Benedict, divagaţii filosofice, mentoratul, mama şi dezvoltarea copilului, poemele lui Corneliu Coposu, pandemia şi unele dintre consecinţele ei, mizele globale ale Chinei etc.

Se apropie cu paşi vioi data de 13 iunie, sărbătoarea sfântului Anton de Padova. Figura sa este evocată profund şi succint în Editorial de părintele Daniel Fechetă. Sunt amintite: dorinţa sa înflăcărată de a-l prezenta pe Cristos celor care trăiau departe de el, traseul pe care l-a făcut de la naufragiul în Sicilia până la Padova şi năzuinţa sa spre sfinţenia propriei vieţi şi a celor din jurul său. Deoarece mulţimi de oameni aleargă şi astăzi la mijlocirea Sfântului, apare în mod inevitabil întrebarea: „De ce la tine, Anton?”. Răspunsul îl putem găsi în cuvintele unuia dintre biografii săi: deoarece a împlinit voinţa lui Dumnezeu dăruindu-se altora, sărea în ajutorul celor săraci şi oropsiţi şi apăra mereu adevărul în predicile sale, împotrivindu-se celor mândri şi cămătarilor.

Despre poemele pe care le-a scris în închisoare Corneliu Coposu vorbeşte doamna Ana Blandiana. Autoarea trăieşte emoţia descoperirii faptului că acela care „reprezintă singurul model de om politic al ultimilor noştri 30 de ani” a scris volume întregi de poezii. Însă nu le-a publicat niciodată. De ce? Două sunt motivele. Vă las dumneavoastră bucuria de a le descoperi.

Nu cred că are cineva vreun dubiu că rolul mamei este esenţial în dezvoltarea copilului. Iar părintele Lucian Horlescu dezbate această temă. El subliniază faptul că legătura psihologică dintre mamă şi nou-născut e caracterizată de o simbioză totală. Disponibilitatea mamei şi modalitatea în care ea se sintonizează afectiv cu nevoile copilului constituie hrana pentru dezvoltarea armonioasă a acestuia. Tocmai de aceea „ar fi binevenită o reflecţie personală şi socială asupra rolului măreţ al mamei”!

Continuă reînnoirea abonamentelor la revista Mesagerul sfântului Anton pe anul 2021. Costul abonamentului anual este de 25 de lei (20 de lei pentru cei care au abonament colectiv, prin parohii sau colaboratori la distribuirea revistei). Contravaloarea poate fi achitată prin mandat poştal pe adresa redacţiei: pr. Marcelin Amariei, str. Teiului, nr. 20, 611047 Roman, jud. Neamţ. De asemenea, puteţi face şi virament bancar (nu prin mandat poştal) în contul pe care îl găsiţi pe coperta revistei (pagina 2).

Suntem la dispoziţia dumneavoastră pentru orice fel de informaţii şi sugestii legate de revista Mesagerul sfântului Anton la numărul de telefon 0765.421416 sau, în scris, pe adresa redacţiei sau, prin intermediul internetului, pe adresele mesagerul@santantonio.org sau mesagerulantonian@gmail.com!

Lectură senină şi rodnică tuturor!

Updated on 07 iunie 2021
LASĂ UN COMENTARIU