A apărut numărul noiembrie-decembrie 2023 / 181º

04 decembrie 2023 | de

Vă aducem la cunoştinţă că a văzut lumina tiparului ultimul număr pe anul 2023 al revistei Mesagerul sfântului Anton. Veţi găsi articole cu diferite tematici, cum ar fi: adevărul credinţei şi credinţa care ne umanizează, ieslea sfântă, bucuria căsătoriei, parabola casei clădite pe stâncă şi cea a servitorului credincios, mesajul papei Francisc, spiritualitate mariană, franciscană și antoniană, mentoratul spiritual, crizele socio-politice, emoţiile digitale, a fi copii în sens pozitiv etc.

Se împlinesc anul acesta 800 de ani de la prima reprezentare a evenimentului Naşterii Domnului, realizată de sfântul Francisc din Assisi în localitatea Greccio (Italia). După cum amintește părintele Daniel Fechetă, citându-l pe papa Francisc, ieslea este ca o Evanghelie vie. Pruncul din iesle ne deschide tuturor ochii pentru a-l putea recunoaşte pe Domnul nostru. E nevoie să ne deschidem simţurile inimii, pentru a-l primi pe Cristos în viaţa noastră, cu iubirea, binele şi pacea sa.

Printre personajele prezentate de Vechiul Testament, este şi „Albă ca zăpada”, Miriam, sora lui Moise şi a lui Aron, numită astfel de textul sacru din cauza leprei care a cuprins-o la un moment dat. Despre ea scrie părintele Cristian Clopoţel, subliniind faptul că Miriam are un caracter reprezentativ pentru fiecare membru al poporului ales. Lecţia pe care ne-o transmite aceasta este că noi suntem slujitori chemaţi să ne împlinim misiunea încredinţată de Domnul cu umilinţă şi responsabilitate.

Există diferenţe între mentoratul spiritual sau religios şi alte practici cu finalitate formativă. Despre aceste diferenţe scrie domnul Constantin Cucoş, subliniind şapte particularităţi ale mentoratului spiritual. Comportamentele de factură religioasă cuprind abilităţi cu un anumit grad de rafinament şi profunzime, care pot fi transmise mai departe de la cel mai înaintat pe calea virtuţilor către cel care doreşte să înveţe mai mult.

În centrul revistei găsiţi şi talonul de reînnoire a abonamentului la Mesagerul sfântului Anton pentru anul 2024. Aveţi şi posibilitatea de a oferi un „cadou de suflet” persoanelor dragi, făcându-le abonament la revistă.

Costul abonamentului pentru anul 2024 este de 30 de lei (25 de lei pentru cei care au abonament colectiv, prin parohii sau colaboratori la distribuirea revistei, cu cel puţin 10 abonamente). Contravaloarea poate fi achitată prin mandat poştal pe adresa redacţiei: pr. Marcelin Amariei, str. Teiului, nr. 20, 611047 Roman, jud. Neamţ. De asemenea, puteţi face şi virament bancar (nu prin mandat poştal) în contul pe care îl găsiţi pe coperta revistei (pagina 2) sau în talonul de reînnoire.

Suntem la dispoziţia dumneavoastră pentru orice fel de informaţii şi sugestii legate de revista Mesagerul sfântului Anton la numărul de telefon 0765.421416 sau, în scris, pe adresa redacţiei sau, prin intermediul internetului, pe adresele mesagerul@santantonio.org sau mesagerulantonian@gmail.com!

Vă dorim timp al adventului cu rod sufletesc! Lectură cu mult folos tuturor!

Updated on 04 decembrie 2023
LASĂ UN COMENTARIU