A apărut numărul septembrie-octombrie 2023 / 180º

01 octombrie 2023 | de

Vă propunem spre lectură numărul septembrie-octombrie 2023 al revistei Mesagerul sfântului Anton. Veţi găsi articole despre Duhul Sfânt şi înţelepciune, dezgustul faţă de rugăciune, învechirea, reînnoirea şi cârpirea creştinilor, opţiunile noi ale convertirii, „semnele” lui Isus, adevărul şi calea credinței în spiritualitatea antoniană, libertate, nerecunoştință, sfânta Fecioară Maria ca model de speranţă, unitatea dintre români şi maghiari în credinţa catolică, societate etc.

Sfânta Fecioară Maria rămâne un model de speranţă prin excelenţă. Iar legătura dintre Maria şi speranţă porneşte de la maternitatea divină a Fecioarei, după cum subliniază părintele Cristian Blăjuţ în articolul său. Creştinul e chemat să o imite pe Maica Domnului în trăirea virtuţilor teologale. Deviza fiecăruia dintre noi trebuie să fie: „Crede, speră şi iubeşte!”.

După ce, în numerele trecute, domnul Teodor Burnar a vorbit despre experienţa avută în realizarea lucrării de doctorat, prin care a trecut, cu bune şi rele, ajunge acum la anumite concluzii. Şi chiar dacă nu recomandă neapărat asumarea acestei provocări, îi încurajează pe cei care se înhamă la o astfel de povară. Invitaţia e aceea de a avea încredere, în ciuda tuturor hibelor din sistem şi a dezamăgirilor, şi de a obţine doctoratul în mod cinstit.

Fiecare dintre noi probabil că a avut parte de întâlniri care i-au marcat viaţa. Despre întâlnirea sfântului Francisc din Assisi cu leproşii şi cu Cristos răstignit scrie părintele Ioan Lupu. Ambele experienţe au avut un rol hotărâtor în viaţa Sărăcuţului, marcând decisiv procesul de convertire al acestuia. Veţi afla din paginile revistei ce rol au avut aceste întâlniri.

Pe coperta spate a revistei veţi găsi invitaţia de a ne trimite intenţiile dumneavoastră de rugăciune pentru persoanele dragi, vii sau răposate. Aşteptăm scrisorile dumneavoastră până la data de 20 octombrie, pentru a le putea trimite în timp util la Padova. Aici va fi celebrată o sfântă Liturghie în data de 2 noiembrie, pentru răposaţii celor ce fac parte din „Familia antoniană” şi pentru intenţiile dumneavoastră de rugăciune.

Continuă reînnoirea abonamentelor la revista Mesagerul sfântului Anton pe anul 2023. Costul abonamentului anual este de 25 de lei (20 de lei pentru cei care au abonament colectiv, prin parohii sau colaboratori la distribuirea revistei). Contravaloarea poate fi achitată prin mandat poştal pe adresa redacţiei: pr. Marcelin Amariei, str. Teiului, nr. 20, 611047 Roman, jud. Neamţ. De asemenea, puteţi face şi virament bancar (nu prin mandat poştal) în contul pe care îl găsiţi pe coperta revistei (pagina 2).

Suntem la dispoziţia dumneavoastră pentru orice fel de informaţii şi sugestii legate de revista Mesagerul sfântului Anton la numărul de telefon 0765.421416 sau, în scris, pe adresa redacţiei sau, prin intermediul internetului, pe adresele mesagerul@santantonio.org sau mesagerulantonian@gmail.com!

Lectură plăcută şi binecuvântată tuturor!

Updated on 01 octombrie 2023
LASĂ UN COMENTARIU